PLANET, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtıyla Karbon Emisyonlarını Azaltmak İçin DHL GoGreen Plus Hizmetini Benimsiyor

Tüm haberlere geri dön...

PLANET, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtıyla Karbon Emisyonlarını Azaltmak İçin DHL GoGreen Plus Hizmetini Benimsiyor

 

  • PLANET, Tayvan'da DHL'in GoGreen Plus hizmetini kullanan ilk şirket oldu
  • DHL, GoGreen Plus hizmetiyle PLANET'in lojistik ve taşımacılıkta karbon emisyonlarını azaltmasına yardımcı olacak

 

Dünyanın önde gelen IP tabanlı ağ şirketi PLANET, Tayvan'da GoGreen Plus hizmetini kullanan ilk şirket olmak için dünyanın önde gelen uluslararası ekspres teslimat hizmeti sağlayıcısı DHL ile işbirliği yaptığını duyurdu. DHL, GoGreen Plus hizmeti aracılığıyla Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) Planını kullanarak PLANET'in lojistik ve taşımacılıkta karbon emisyonlarını azaltmasına yardımcı olacak ve böylece sürdürülebilir bir tedarik zinciri elde edilmesine katkıda bulunacaktır.

PLANET, dünya pazarına yenilikçi ağ ürünleri ve çözümleri sağlamada güvenilir bir markadır. PLANET, kurulduğu 1993 yılından bu yana DHL'in teslimat hizmetini kullanmaktadır. DHL'in GoGreen Plus hizmetiyle, başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa olmak üzere tüm teslimat yollarında nakliye sürecinde sabit miktarda Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanılır. Hizmet, uluslararası nakliyeden kaynaklanan karbon emisyonlarını yıldan yıla yüzde 10 oranında azaltabiliyor ve PLANET'in 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna yönelik sürdürülebilirlik taahhüdünü hızlandırıyor. DHL'in GoGreen Plus hizmetiyle, başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa olmak üzere tüm teslimat yollarında nakliye sürecinde sabit miktarda SAF kullanılır.

PLANET Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jack Chen, "PLANET'in sürdürülebilir gelişimi, PLANET'in değerlerinin ve vizyonunun önemli bir parçasıdır. PLANET, iklim değişikliğine yanıt olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor ve sürdürülebilir bir tedarik zinciri geliştirmeyi taahhüt ediyor. DHL ile sürdürülebilir bir şekilde çalışan uzun vadeli sağlıklı bir geçmişimiz var ve GoGreen Plus hizmeti aracılığıyla lojistikten nakliyeye kadar karbon emisyonlarını daha da azaltabiliriz. İşletmeler için çevresel sürdürülebilirliği daha fazla teşvik etmek amacıyla ortaklığımızın devam etmesini dört gözle bekliyoruz."

Çevre korumayı, enerji tasarrufunu ve düşük karbon emisyonlarını iyileştirmek için çevre dostu ürün tasarımına yönelik Ar-Ge'ye verdiği önemle PLANET, teknik geliştirme, kaynak bulma, üretim, ürün kullanımı, nakliye ve geri dönüşüm PLANET, yeşil ürünleri ve karbon ayak izini yönetmek için tedarikçilerimizle işbirliği yaparak özel bir çevrimiçi platform aracılığıyla yeşil tedarik zinciri yönetimini destekledi. PLANET ayrıca Karbon Saydamlık Projesi'nin bir parçası ve İklimle İlgili Finansal Bildirimler Görev Gücü (TCFD) destekçisi oldu. Ek olarak, Pinglin organik çay tarlasının sponsorluğu ve PLANET tarafından desteklenen pirinç anız yakımını azaltma programı, hava kirliliğinin önlenmesine ve karbon emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olur. Özellikle DHL Express Tayvan'ın, sürdürülebilir uygulamaları daha da yaygınlaştırmak için pirinç anız yakımını azaltma programında bize katılmasından memnuniyet duyuyoruz.

GoGreen Plus hizmeti, Deutsche Post DHL Group'un 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma ve 2030 yılına kadar yüzde 30 SAF kullanma hedefini hızlandırma sürdürülebilirlik hedefinin bir parçasıdır. GoGreen Plus aracılığıyla yerleştirme, müşterilerin dolaylı sera gazı olan Kapsam 3 emisyonlarını azaltmalarına olanak tanır aşağı yönlü taşıma ve dağıtım da dahil olmak üzere bir şirketin değer zincirinde meydana gelen emisyonlar. Dengeleme inisiyatiflerinden farklı olarak, GoGreen Plus (ekleme), lojistik sektöründeki emisyonları azaltır ve böylece DHL müşterilerinin kendi gönüllü emisyon raporlaması için kullanılabilir ve Bilime Dayalı Hedef Girişimi (SBTi) felsefesini izler.

Bimel, Planet distribütörüdür.

 


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.