Mesajların İletilmesinde En Etkili Yöntem

Tüm haberlere geri dön...

BT Haber Sayı 1124 (29 Mayıs - 04 Haziran 2017) Sayfa 12

 

Görüntü ve ses teknolojilerini barındıran multimedya içerik, çağımızda mesajlarin ulaştırılmasında en etkili yöntem olarak kabul ediliyor. İnsanlar daha çok izliyor, daha az okuyorlar. Eğitim içeriği, görüntü ve ses teknolojileri harmanlanarak öğrencilere iletiliyor. Tıpta ameliyatlar görüntülü ve online streaming yapılarak, çift taraflı haberleşme sinyali gönderilerek yapılıyor. Gerek izleyicinin gerek doktorun konuşması karşı tarafa aktarılabiliyor. Konferanslarda görüntü ve ses sistemleri çok mühim teknolojiler. Afet yönetim ve trafik kontrol merkezlerinde, kamu alanlarında, ibadethanelerde, toplu ulaşım yerlerinde, finans sektöründe, kültür ve sanat merkezlerinde multimedya içeriğin gösterimi çok etkili. “Toplu ulaşım araçlarında da bu önemli” eklemesini yapan Bimel Ankara Satış Yöneticisi Cem Gürel’e göre, bu alanlara fabrika alanlarını, toplantı odalarını, restorantları da eklemek gerek.
Ses ve görüntü sistemlerinde kurumsal tercihlerde öne çıkan başlıklara bakıldığında ise Cem Gürel’e göre, Digital Signage, Matrix Sistemleri, Video Wall Çözümleri ve Mesafe Uzatma Cihazları öne çıkıyor. Multimedya içeriği de kaynak cihazlardan arzu edilen tasarımda video wall sistemlerinde göstermek mümkün. Bunun yanında, tüm içeriği tek bir ekranı kaplayacak şekilde ya da farklı içerikleri ayrı ayrı ekranlarda göstermek de mümkün. Cem Gürel, şu eklemeleri de yapıyor: “Multimedya içeriği A noktasından B noktasına iletmek ve oradan da başka noktalara dağıtmak, ayrıca görüntüyü sesten ayırmak da mümkün. Bu sayede her iki kaynağı da birbirinden bağımsız yönetme imkanı elde edilebiliyor.”
 
Üreticilerin temel kriterleri net
 
Görsellik, çağımızın pazarlamada değer verdiği en kritik unsur. İçeriği gerçek zamanlı kitlelere ulaştıracak araçlar öncelikli olarak tercih ediliyor. Sanal alemde gördüklerimizi artık gerçek olarak algılıyoruz. Görsel ve multimedya içerik ve bu içeriği sunan cihazlar, sistemler günümüzde çok değerli. Sanal ortamdaki görsellik de gerçekmiş algısını çoktan yarattı ve algılarımızı değiştirdi. “Pazarlama faaliyetlerinde, eğitsel faaliyetlerde bilgiyi aktarmada, kitlesel mesajlar yayınlamada bu sistemler rekabette fark yaratıyor” yorumunu yapan Cem Gürel, önemli bir örneği de eklemeden geçmiyor: “Özellikle pazarlamada kişiye özel içeriklerin sunulması amacıyla ses ve görüntü sistemleri son derece önemli. ‘Minority Report’ filminde de bu noktaya değinilmişti.”
Birden fazla içeriği çoklu noktalara ulaştırabilen sistemler ilgi görüyor. Video Wall, matrix switch ve digital signage işlevlerine sahip cihazlar tercih ediliyor. Bir üründen kullanıcının maksimum fayda sağlaması üreticiler tarafından önem verilen bir kriter.  
 
Sektör bazlı örnekler yayılacak 
Görsellik, pazarlamada en kritik unsur halini aldı. Bimel Ankara Satış Yöneticisi Cem Gürel ise sektör bazında yenilikleri ve örnekleri şu sözlerle paylaşıyor:
“Küresel bazda ibadethanelerde görüntü ve ses sistemleri teknolojisi yaygın olarak kullanılıyor. Papazların konuşmaları tek bir merkezden birden fazla ekranda gerçek zamanlı ya da arşiv kayıtlardan izlenebiliyor. İncil'de geçen ifadeler çeşitli noktalardaki ekranlarda görüntülenmekte. İbadet saatleri paylaşılmakta. Türkiye'de de benzeri uygulamalar yaygınlaşacak. Toplu ulaşımda tren, metro ve otobüslerde ve istasyonlarda kullanım da yaygınlaşacak. Perakende sektöründe mağazalarda reklam amacıyla görüntü ve ses sistemleriyle ilgili cihazlar kullanılacak. Turizm tesislerinde, otel bekleme odalarında, fuaye alanlarında, toplantı odalarında, yemek alanlarında da kullanımlar öne çıkacak. Havaalanlarında terminallerde kullanımı bir gereklilik olacak. Eğitim kurumlarında video konferans sistemleriyle entegre edilerek, lokasyon bağımsız eğitim verilebilecek ve kullanımı yaygınlaşacak. Sinema ve eğlence merkezleri merkezden yayınlarını farklı noktalardaki kiosk ekranlara ulaştırma ihtiyacı duyacak. Bunlar, ses ve görüntü sistemlerini en aktif kullanan yerler arasında yer alacak. Hastanelerde tedavi yöntemleriyle ilgili multimedya içeriğin yayınlanması yaygınlaşacak. Seyahat büroları, reklam kampanyalarını artıracak ve bu kampanyaları teşhir edecekleri alanları artıracaklar.” http://www.bthaber.com/ses-ve-goruntu-sistemleri-2017/mesajlarin-iletilmesinde-en-etkili-yontem/1/21712


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.