Marmara Otelleri ve Residence 'ları Eneo CCTV Sistemi ile Korunuyor

Tüm haberlere geri dön...

 

"Eneo kamera güvenlik ürünlerini iyi tanıyan bir kuruluş ve gerekli sertifikasyonlara sahip profesyonel bir çözüm firması olması Bimel ile çalışmamızda büyük rol oynamıştır."

Turizm sektörünün önde gelen yatırımcılarından biri olan Marmara Otelleri ve Residence'ları, küçük ve hip otellerden büyük ve gösterişli otellere kadar Türkiye ve yurtdışında çeşitlilik gösteren bir yelpazede hizmet veriyor.The Marmara Otelleri Genel Müdürlük Bilgi İşlem Müdürü Barış TOPUZLU ile yapılan röportaja istinaden çok sayıda kamera bağlanarak otel konukları ve çalışanlarının güvenliği ve korunması sağlanıyor.CCTV kurulacak alanların profesyonelce incelenmesi, kullanılacak kameraların ve kayıt ekipmanlarının belirlenmesi safhalarına sahip proje kapsamında Marmara Otelleri genelinde Bimel desteğinde proaktif bir güvenlik sistemi oluşturulmuş bulunuluyor.
Ağ altyapısının kullanımı yanında; kontrol, operasyonel esneklik, gelişmiş yönetim, daha fazla kayıt ve arşivleme alanı ve entegrasyon yeteneklerinin Marmara Otelleri bünyesinde kurulmuş olan sisteminin olmazsa olmaz kriterleri arasında yer alıyor. Proje, tesislere yerleştirilen kameralardan görüntü alınması ve verileri işlemesi esasına dayanıyor. Geniş bir alanı izleyen Eneo kamera sistemleri sayesinde işletmenin potansiyel tehditlere karşı reaksiyon zamanı geliştirilmiş bulunuluyor.Yüksek kaliteli görüntü sağlayan kameralar, izleme önceliği alanlara yerleştirilerek özel mülke zarar, hırsızlık, şiddet davranışlarına yönelik teşebbüsleri engellemeyi hedeflemekte. Sistemde her kamera tarafından alınan sahneler tanımlanarak potansiyel tehlikelerin adının konması amaçlanıyor.
Anormal bir durum söz konusu olduğunda kontrol izleme merkezine uyarı gönderilebiliyor. Görüntü kaydı çeşitli şartlarda hareket algılama durumunda sürekli veya tanımlı zaman aralıklarında yapılabiliyor. Marmara Otelleri genelinde bina giriş ve çıkışlarına, otopark alanlarına ve asansörler, personel servis giriş ve çıkışlarına yerleştirilen Eneo kameralarıyla sürekli ve kapsamlı izleme garantilenmeye çalışılmış. En zorlu aydınlatma ortamlarında parlak, yüksek çözünürlük veren son derece net ve ayrıntılı görüntü veren kamera ekipmanları tercih edilmiş. Oteller genelinde kurulan CCTV networkünü merkezi olarak izlenebilmekte ve 24 saat, 365 gün izleme
yapılan lokasyonlar oluşturulmuş. Bu teknoloji ile ilgili olarak istihdam edilmesi gereken personel sayısında da ciddi oranda azalmalar gündeme gelmiş ve operasyonel verimlilik artmış. Kameralardan elde edilen görüntüler Eneo DVR kayıt cihazlarına yapılmakta ve kayıtlara ihtiyaç duyulduğunda rahatlıkla ulaşım projede esas alınmış. Görüntü ve kayıt kalitesinin yüksekliği, ihtiyaç halinde güvenlik personeline daha sağlıklı bilgi ve delil verme, karar alma ikanı sunuyor. Mevcut sistem, görüntü aktarılan mekanın canlı olarak bulunulan noktadan lokalde ve network bağlantısının olduğu her yerden bilgisayar, notebook, cep telefonu ve PDA'lerden rahatlıkla izlenmesine olanak sağlıyor. Sahada kullanılan Speed Dome kameraların I/O girişleri kullanılarak kameralar akıllı bir alarm sistemi gibi uyarı ve ihbar sistemi olarak da çalışabiliyor. Kesintisiz güç kaynağı ile bağlantısı yapılan kamera sistemi, elektrik kesintisinde bile çalışmaya ve görüntü kaydetmeye devam edecek şekilde tasarlandı. Görüntülerde DVR kayıt cihazına hiçbir kayıp ve gecikme olmadan uygun bir şekilde taşınması amacıyla altyapıda koaksiyel kablo kullanılmış. Sistem tasarımı, projelendirme, tesisat, kurulum ve işletmeye alma gibi çeşitli evrelere sahip proje Bimel tarafından tamamlandı. Kurulum sonrasında proje ile ilgili oluşabilecek teknik aksaklıklar konusunda satış sonrası teknik destek hizmetleri ise Bimel tarafından verilecek.

BİMEL kimdir?
Bimel, kurulduğu 3 Şubat 1984 yılından bu yana kurumsal pazara hizmet veren, şirketlerin iletişim altyapısı ihtiyaçlarına anahtar teslim hizmet ve katma değerli çözümler sunan profesyonel bir sistem entegratörüdür. Sistem entegratörlüğü dışında ithalatını yaptığı ürünlerin bayi kanalıyla dağıtıcılığını yapan Bimel, müşteri odaklı politikası ve kesintisiz hizmet anlayışı ile bir çok projeye imza atarak takdir toplamaktadır. Bimel, network aktif ve pasif ürünleri, bilgisayar yan ürünleri, CCTV ve güvenlik sistemleri, teknik destek ve servis bakım, elektronik malzeme, web sayfa tasarımı, internet servis sağlayıcılığı, network/internet eğitim hizmetleri gibi konularda dağıtıcılık (distribütörlük) vererek faaliyet göstermektedir.
 


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.