22-28 Mayıs 2006, Sayı: 571, Sağlıkta Bilişimle Dönüşüm Özel Eki, Sayfa 23
İstanbul Göz Hastanesi, ağ altyapısını yeniledi. Mart ayı başında hayata geçen proje kapsamında doktorlar bilgiye; Internet üzerinden erişerek daha etkin ve hızlı hasta tedavisi sürecine girebilecekler.
İstanbul Göz Hastanesi’nde hayata geçen ağ altyapı projesi kapsamında kablolu ve kablosuz iletişim ortamı oluşturuldu. Böylece hastane bünyesindeki hekimler, hastane çalışanları ve hasta yakınları istedikleri yerden Internet’e bağlanıp gerekli bilgilere anında ulaşabilecekler.
İstanbul Göz Hastanesi ağ altyapı projesi Bimel tarafından hayata geçirildi. Bimel Network Proje Uzmanı Begüm Kurum, Bimel’in çözümleri arasında kablolu ve kablosuz iletişim altyapısı, IP telefon çözümleri, güvenlik kamera cihazlarının ağ ortamına dahil edilmesi ve yönetimi, yapısal kablolamanın olduğunu söyledi. Yakın bir zamanda İstanbul Göz Hastanesi’nin ağ altyapısının Bimel tarafından yenilendiğini kaydeden Kurum, şunları söyledi:
“İstanbul Göz Hastanesi, modern teknoloji ile donatılmış kalite hizmetini, teknolojideki gelişmeleri hızla takip ederek sunan tam donanımlı bir sağlık kuruluşu. İstanbul Bahçelievler semtindeki hastanenin, ağ altyapısı ihtiyaçları doğrultusunda yapılan keşif sonucunda belirlenen ürünlerin satışı ve teknik destek hizmeti Bimel tarafından gerçekleştirildi.
Projeyi Mart başında tamamladık. Anahtar teslim sistemde Digitus marka patch panel, patch kablo, sıva üstü prizler gibi yapısal kablolama ürünleri ile Form marka rack kabinet ve aksesuvarları kullanıldı.” Kurum, hastane bünyesinde artan bilgisayar kullanıcısını ağa dahil etmek amacıyla Fast Ethernet Switch kullanıldığını belirtirken, Bimel’in bu proje kapsamında hastane bünyesine kablosuz iletişim altyapısı da kurduğunu anlattı. Kurum, “Hastane genelinde serbestlik ve hareketlilik kazandıran bu yapı sayesinde, hasta yakınları ve sağlık görevlileri kantinlerde, yatakhanelerde, bahçelerde ve hastanenin tüm katlarında, edinmek istedikleri bilgilere hızlı ve pratik şekilde erişebiliyor. Hastane, hem kablolamanın getireceği ek yükümlülükten kurtulmuş hem de kablolama altyapısının olduğu yerlerde cihazların sistem bütünleşmesi kolaylaştığından, kablosuz ağ projesi hızla hayata geçirilebilmiş bulunuyor” şeklinde konuştu.
DAHA ETKİN VE HIZLI HASTA TEDAVİSİ
Sağlık hizmetlerinde yönetim ve verimliliğin geliştirilmesinin, sağlık hizmeti sunan ve alanlarının memnuniyetinin en üst düzeyde tutulması ve sağlık bakım sistemlerinde sürdürülebilirliğinin sağlanmasının günümüzde bir ihtiyaç haline geldiğini kaydeden Kurum, otomasyon sistemi sayesinde; doktorların bilgiye; yüksek güvenlik ortamında, ister tedavi ortamında, ister ofislerinden, ister evlerinde Internet üzerinden erişebilirliğin ve daha etkin ve süratli hasta tedavisini sağlayabildiğin ifade etti.