Toplantılar İçin Yapılan Seyahat Masrafları Tarihe Karışıyor!

Tüm haberlere geri dön...

etimaden_logo.jpgInternetin yaygınlaşmasıyla günümüz iş dünyasında gerçek zamanlı iletişim ve işbirliğinin oluşturulması kurumların hayatta kalması açısından kritik önem taşıyor. Bu bağlamda, rekabette avantaj kazanmak amacıyla Bor sektöründe üretim, yatırım ve pazarlama alanında faaliyet gösteren Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bilgi teknolojilerinden yararlanan kurumların başında geliyor.

Bugüne kadar ülkemiz madenciliğinde kazanmış olduğu bilgi birikimini ve ileri teknolojiyi kullanarak, verimlilik ve karlılık ilkeleri içinde uluslararası kalite standartlarında, rekabet gücü ve katma değeri yüksek ürünleri üretip ulusal ve uluslararası pazarlara sunarak ülke ekonomisine sürdürülebilir bir dinamik içerisinde daha fazla katkı sağlamayı amaç edinen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bimel desteğinde, Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir illerinde bulunan 22 birimine ileri teknoloji ürünü video konferans sistemini kurmuş bulunuyor.

Proje kapsamında, merkez ve işletme müdürlüklerine video konferans ürünlerinde pazar lideri olan Polycom firmasının yeni teknoloji ürünlerinden 2 Mbps iletişim kapasitesine sahip olan VSX-7000s cihazları kullanıldı. Merkeze kurulan aynı marka ve yüksek kapasiteli MCU cihazı sayesinde ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Merkez ve İşletme/Alım Satım/İhracat Müdürlükleri aynı anda video konferansa dahil olabiliyor. İletişim için 2 Mbps bağlantılı IP protokolunun kullanıldığı ortamda TV yayınına yakın kalitede eş zamanlı video konferans görüşmelerinin yapılabilmesi mümkün hale geldi. VSX-7000s cihazları aynı zamanda ISDN şebekesi üzerinden de video konferans yapabildiğinden, alınacak ISDN hatlar ve MCU ünitesine yapılacak bir ilave sayesinde IP şebekesine sahip olmayan adreslerle de sistemin video konferans yapabilmesi artık mümkün olabilecek.

Polycom video konferans sistemi sayesinde kurum çalışanları, toplantı sırasında DVD, el kamerası ve bilgisayar kanalıyla power point sunumu, film, resim ve benzeri dokümanların paylaşımını yapabilme imkanına kavuştu.

Alınan Video Konferans Sistemi ile büyük katma değer elde ettiklerini ifade eden Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Planlama ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ali SAPMAZ, proje ile ilgili olarak “VSX-7000s video konferans sisteminin IP desteği için ilave bir cihaz gerektirmemesi, geniş protokol desteği, uzaktan yönetilebilmesi, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilmesi, ek modül gerektirmeden çevre üniteleri için çok çeşitli bağlantı seçeneği sunabilmesi, beraberinde kullanılan kameranın yüksek kaliteli görüntü vermesinin yanında çok geniş hareket - Pan/Tilt/Zoom - yeteneğine sahip olması, net ve zengin ses kalitesi (stereo ses, yankı önleme, gürültü bastırma, otomatik ses seviyesi ayarı, ses ile görüntünün senkronizayonu) sistemin tercih edilmesinde büyük rol oynadı.” şeklinde konuştu.


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.