Telepati- Superonline 10. yaşını kutladı

Tüm haberlere geri dön...

Haber Kaynağı: Haziran 2006 Sayı: 129

superonlineplaket.jpgTürkiye'yi İnternet'le tanıştıran, güçlü altyapısı, müşteri odaklı yapısı ile sektörün lider İnternet servis sağlayıcısı Superonline 10. şeref yaşında.

Güçlü altyapısı, müşteri odaklı yapısı ile sektörün lider İnternet servis sağlayıcısı Superonline, 29 Mayıs 2006 Pazartesi akşamı İstanbul Esma Sultan Yalısı'nda düzenlediği bir geceyle 10. yaşını kutladı.

Türkiye'yi İnternet çağına taşımak gibi soylu bir vizyonla yola çıkan ve Türkiye'yi İnternet'le tanıştıran Superonline 10. yaşını doldurdu. 1995 yılında Çukurova Grubu'nun ilk İnternet yatırımlarından biri olan Superonline bu zaman içerisinde hızla büyüyerek Türkiye'nin önde gelen İnternet servis sağlayıcılarından biri oldu. Superonline, 10 yıl boyunca birçok ilklere ve başarılara imza attı.

Çukurova Grubu'nun İSS-İnternet Servis Sağlayıcısı olan Superonline, hem kurumsal hem de bireysel hizmetler vermekte. Superonline 2000 yılında, "Avrupa'nın en iyi İSS'si" ve "Gelişmekte Olan Ülkelerin en iyi İSS'si" ödüllerini almıştı.

Ayrıca, Türkiye'nin ISO 9001 Kalite Sertifikalı ilk İSS'si olan Supeonline, bir ilke daha imza atarak, 'birlikten kuvvet doğar', 'ülke yatırımlarının korunması gerekir' gibi felsefi bir yaklaşımla, Türk İnternet tarihindeki en renkli isimlerin başında gelen ixir ile de bir evlilik yaparak sektördekilere yol göstermişti.

Bütün bunlara ilaveten Superonline, Türkiye'de WiMAX Forum'a katılan ilk Türk Operatörü durumda.

Teknoloji ve insan kaynaklarını geliştirerek, etkin çalışarak, koşulsuz müşteri mutluluğunu ön planda tutarak, sunduğu ürün ve hizmetlerde; hızlı, güvenilir ve sürekli olmayı hedefleyen Superonline, 10. yaşını sektörün önde gelen isimleriyle birlikte Esma Sultan Yalısı'nda kutladı.

Superonline Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şadi Gücüm, Superonline Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurtoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Alpar, Turkcell CEO Muzaffer Akpınar, Erdem Holding (GenPa) adına Orhan Seyfi Aras, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Vestel Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Levent Hatay, K.V.K Genel Müdürü Bülent Çavuşoğlu, Libero Genel Müdürü Sait Kayahan, Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, Cisco Türkiye Genel Müdürü Erkan Akdemir, CPG ve MEP Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kanpak, Koç Bilgi Gurubu Başkanı Mehmet Nalbantoğlu, Ersin Pamuksüzer, Alpan Manas, Sinan Çetin, Şansal Büyüka gibi isimler geceye katılan davetliler arasındaydı. Başbakan Tayip Erdoğan yolladığı mesaj, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ise, yolladığı video görüntülü kutlama ile geceye katıldılar.

Gecenin en nostaljik ve takdir toplayan bölümü ise; Superonline'nin ilk kurucularını unutmayışı, yurt dışında olanlarla görüntülü video bağlantısı yapılması, ülkedekilerin ise davetli olup sahneye davet edildiği bölüm oldu. Kurucu Genel Müdür Burak Yel ve genel müdür yardımcısı Murat Akman'la konuştuğumuzda, neredeyse göz yaşlarını tutamayacaklardı. Superonline'nin ilk pazara çıkışının 1995 Ekim ayında İstanbul Hilton Exhibition Center'da olduğunu, ilk söyleşimizi Aralık 1995'de pazarlama müdürü Emin Kurşun'la yaptığımızı daha dün gibi hatırladığımızı ayaküstü konuşurken dalıp gittiler.

Seçkin konuk ve davetlilerin katıldığı gecede 10. yıla dair hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Onuncu yıl kutlamaları kapsamında Superonline'yi destekleyen kurum, kuruluş ve şirketlere plaketler verildi. Plaket alanlar arasında, Telepati ailesi adına Merih Işın da yer aldı. Alınan plaket'in, Çukurova Grubu dışından tüm yazılı basın adına verilen tek plaket olması ve Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal'ın özel bir konuşması eşliğinde verilmesi, bu onuru gurura dönüştürdü. Savaş Ünsal'ın plaketi verirken yaptığı konuşmada; bu onurun dergimize verilmesinin ana nedenlerinden biri olarak, sadece Superonline'ye değil Türk İnternet'ine on yıldır sağlamış olduğu destek ve tanıtımın büyük önemi olduğunun altı özellikle çizildi.

Törenin ardından Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal, Superonline'nin bugüne kadar İnternet dünyasına kazandırmış olduğu ilkleri, yenilikleri ve 2006 yılı hedeflerini değerlendirdi. Gece, Kübalı Müzik Grubu'nun 10. yıl için hazırladığı programla sona erdi.


Superonline

Superonline kendisini Türkiye'deki en geniş özel IP omurgası haline getirerek yeni bir Voice-over-IP ağını Türk Telekom ve dünyanın önde gelen Telekom operatörleri ile bağlantılı olarak kurmuş.

Türkiye'nin ötesinde Superonline kendini dünya etrafındaki Türkçe konuşan topluluklar arasında dünyanın önde gelen markası olarak konumlandırmış. Alman ve Azeri ortakları ile bu ülkelerde ortak teşebbüslerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir İSS olan Kıbrısonline'ı kurmuş. Superonline önünde duran İnternet ve Telekomünikasyon pazarındaki sonsuz fırsatları yakalamak için, Türkiye'nin "Yeni Nesil İletişim Operatörü" olma vizyonunu tamamlama yönünde, güçlü alt yapısı ve Superonline personelinin becerileri ve uzmanlıkları ile liderliğini sürdürecek gibi görünüyor.

Superonline 10.yıl plaketi ile onurlandırılanlar

TK Başkanı / Tayfun Acacer
Telekomünikasyon Kurumu İstanbul Bölge Müdürü / İbrahim Bayraktar
Megatek İletişim Sist.Tic.San. Ltd.Şti / Levent Atan
Net-com Bilişim Hizmetleri Tic.Ltd.Şti / Halim Aryüce
Microsoft Corporation / Çağlayan Arkan GENPA A.Ş. / Fahri Tugay
K.V.K. Teknoloji Ürünleri ve Ticaret AŞ / Bülent Çavuşoğlu
Monitör Bılgısayar / Fahri Erbakan
Enter / İzzi Adato
Spintek / Kaya Bağ
IBM Türk / Hüseyin KIZILTAY
Muzaffer Akpınar / Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.
Kemal Kaya / Yapı ve Kredi Bankasi A.Ş.
Tayfun Uğur / BT İstanbul Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş.
Michael Akavi / DHL Worldwide Express Taşımacılık ve Ticaret A.Ş.
Mahmut Kurşun / Merkez Teknik Hizmetler San. ve Tic. A.Ş.
Ertan Özerdem / Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. Dr.
Altan Demirder / Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş
Enis Karslıoğlu / Aras Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş.
Sait Kayahan / Libero İnteraktif Hizmetler A.Ş.
Baran Demir / İbrahim Polat Holding A.Ş.
Erkan Akdemir / Cisco Systems
Halit Güneş / Ericsson Telekomünikasyon A.Ş.
Levent Demiralp / Global Bilgi Pazarlama Dan.ve Çağrı Ser.Hiz.A.Ş.
Ahmet Öngün / Gantek Teknoloji Bilişim Çözümleri A.Ş.
Engin Arıkan / Mikom Mikrodalga Komünikasyon Sistemleri A.Ş.
Hüseyin Koca / NT BİLİŞİM HİZ. DAN. LTD. ŞTİ
Ender Kefoğlu / Bimel Elektronik Ltd. Şti
Mehmet Kurtoğlu / HOBİM
Levent Şensezgin /Sybase Türkiye
Ünsal Abuşolu / PDI Wes.
YORUM AJANS / Osman Uslu
PLATO FİLM PRODÜKSİYON / Sinan Çetin Nurten Özkoray
Mozaik Reklam Danışmanlık / Mukaddes Akça
Haberturk TV / Ufuk Güldemir
TurkMedya Yayın / Serdar Çaloğlu
SKYTURK TV / Barış Tümay
Telepati Dergisi / Merih Işın


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.