Ruckus Wireless Wi-Fi Sistemiyle Kusursuz Akıllı Şehirler Oluşturuluyor

Tüm haberlere geri dön...

 

GENEL BAKIŞ
Philip Fournier ve Eric DurandGasselin tarafından 1997 yılında kurulan Afone Group, ödeme sistemleri yönetimi, telekom ve güvenlik konularında uzmanlaşmıştır. Angers merkezli ve Euronext Paris borsalarında işlem gören Afone, şimdi 600.000'in üzerinde özel, profesyonel ve kurumsal müşteriye sahiptir.

İHTİYAÇLAR

  • Yüksek yoğunluklu alanlarda ücretsiz geniş bant İnternet erişimi sağlama
  • İnternet Erişim Sağlayıcısı yani İnternet Servis Sağlayıcısı olmalı
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün profesyonel bir toplumu IEEE Teknolojinin Sosyal Etkileri Derneği ölçümleri
  • Ağ yoğunluğunu artırma
  • Maksimum oranda kullanım kolaylığı sağlama


ÇÖZÜM
Fransa'nın en popüler 20 şehrinde merkezlerde 4000 adet ZoneFlex R500 access point cihazları kullanıldı

FAYDALAR

  • Fransa'daki en büyük 20 şehrin geniş bir alana yayılan merkez bölgesinin Wi-Fi kapsama alanına alınması
  • Angers'a kaydolan kullanıcılar, Marsilya, Mulhouse, Nice veya Paris'teyken şebekeye otomatik ve tamamen şeffaf olarak erişebilecekler
  • Hızda ve bağlantıda son derece düşük oranda yavaşlama
  • Güçlü sinyal aralığı
  • 4000 adet ZoneFlex R500 access point cihazları kullanıldı


AFONE, FRANSA'NIN ŞEHİRLERİNİ DİJİTALEŞTİRMEK İÇİN WIFILIB PROJESİNİ BAŞLATTI
Dünyanın her yerindeki şehirler dijitalleşiyor - insanları yeni, farklı yöntemlerle hayal kurabilmeleri, yaratım sürecine girebilmeleri ve yenilik yapabilmeleri amacıyla biraraya getiriyor. Dijitalleşme, şehirleri ve işletmeleri iş modellerini yeniden tasarlamaya zorlamaktadır. Şehirleri daha akıllı hale getirmek için bundan daha iyi bir zaman olmamıştı. İnternetin patlamasıyla birlikte, mobil ağların geleceği, fiber üzerinden 4G ve 5G ile değil, Wi-Fi ile mümkün olabilir. Fransa’da Angers merkezli sanal bir operatör olan Afone Group, Wifilib adlı bir projeyi başlattı-proje ile amaç şehrilerde en yoğun bölgelerde kesintisiz hizmet veren ücretsiz Wi-Fi ağı.

1997'de Philip Fournier ve Eric Durand-Gasselin tarafından kurulan Afone Group, yıllık 50 milyon Euro cirolu bir telekom ve elektronik ödeme operatörüdür ve Euronext Paris borsasında işlem görmektedir. Grubun dört uzmanlık alanı bulunmaktadır: telekomünikasyon, dijital iletişim, elektronik ödemeler ve uzaktan izleme, güvenlik. Bu dört faaliyetin tümü aynı temeli paylaşıyor: telekomünikasyon. Grubun 600.000'in üzerinde özel, profesyonel ve kurumsal müşterisi bulunmaktadır.


ZORLUKLAR
4G 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde, Afone büyük bir zorlukla karşılaştı, artan kullanıcı yoğunluğu sorununu çözmesi gerekiyordu, bunu yaparken de tüm bu alanlarda ücretsiz genişbant internet erişim hizmeti vermeye devam etmesi gerekiyordu. Veri tüketimi artmaya devam ediyor ve mobil kullanıcılar telefonlarını artık sadece arama yapmak için değil, tamamen ayrı bir iletişim aracı olarak kullanıyorlar. Afone Grubu, internet kullanım alanlarının artık ev ve ofisle sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumun tüm katmanlarına her yere yayıldığını fark etti. Bu durum, İnternet erişiminin tüm alanlarda elzem olması gerektiğini gündeme getirmiştir.

“Mevcut sistemler yerel bölgelerde mobil olarak hareket edebilme ve ekipman bakımından yetersiz ve sınırlıydı” şeklinde konuşan Afone İnovasyon Müdürü, Reynald Werquin sözlerine şu şekilde devam etti: “Günümüzde neredeyse tüm telefonlar bir telefonun ve bir tabletin karışımıdır. Teknolojik cihazlar gittikçe güçleniyor ve veri kullanımında çok güçlü bir artış söz konusu. İnsanlar her gün çok daha fazla video ve fotoğraf görüntülüyor ve Forrester tarafından yapılan bir araştırmaya göre, insanlar akıllı telefonlarını günde ortalama 42 kez kontrol ediyor.”

Kullanıcılar artık hareket halindeyken genişbant erişimine sahip olmak istiyor, ancak bunun için daha fazla ödeme yapmak istemiyorlar. Wi-Fi’nin popülerliği büyük ölçüde arttı, erişim alanları her zaman kısıtlı olduğundan daha karmaşık hale geldi. Zorlukları gidermek için, Afone'un üç ana konuyu dikkate alarak ağ yoğunluğunu arttırmanın bir yolunu bulması gerekiyordu:

1. 3G ve 4G'nin aksine küçük hücreli mobil bölgelere nasıl kapsama alanı sağlıyorsunuz ?
2. Kullanıcılar için yüksek kaliteli genişbant Internet erişimini nasıl temin ediyorsunuz ?
3. Ücretsiz bir sisteme dayalı ve ücretsiz erişim hakkı sunan bir ekonomik modeli nasıl oluşturuyorsunuz ?

ÇÖZÜM
Bir dizi kablosuz altyapı sağlayıcısı bu sorunlar gündeme getirilerek kıyaslandı ve Afone, internet sağlayıcısı olarak üstün geldi. Afone, Config isimli ortağımıza rehberlik hizmetiyle dönüş yaptı. Diğer birkaç tedarikçi değerlendirildikten sonra Ruckus, geniş kapsama kabiliyetleri, yenilikçi tasarımı ve sunduğu zengin deneyim seçenekleriyle dikkatleri çekti ve fark yarattı.

Werquin “2013 yılında Ruckus Wireless ile ilk buluşmamızı yaptık ve bize güven aşılayarak hemen bir dizi teknik yenilik ve yakın satış desteği sunarak ilham verdiler.”  ifadelerini kullanıdı.

Projenin ilk kısmı, yoğun insan kalabalığının olduğu alanlarda bir Wi-Fi ağı sunmak ve turistleri bir numaralı hedef haline getirmekten ibaretti. Ziyaretçiler yurtdışından geldiğinde ilk yaptıkları iş veri aboneliklerini kapatmak. Aksine bu durum aslında haritalar ve yerel boyutta sunulan olanakları bilmek için en çok ihtiyaç duydukları zamandır. Bu projenin modeli belirli bir hedef kitleye dayandığından, odak nokta olarak hedef en yoğun yerlerdeydi. Fransa'daki en büyük yirmi şehrin merkezlerine 4000 adet ZoneFlex R500 erişim noktasının konumlandırılmasıyla elde edilen sonuçlar şaşırtıcıydı. Sınıfındaki diğer herhangi bir 802.11ac kablosuz çözümün aksine, ZoneFlex R500, geniş mesafe aralıklarında tutarlı, öngörülebilir performans sağlamak için patentli adaptif anten teknolojisi ve otomatik parazit azaltma özelliklerini bir arada sunuyor. Günümüzde ağın en büyük avantajı kesintisiz olması ve sorunsuz çalışmasıdır. Angers'a kaydolan kullanıcılar, Marsilya, Mulhouse, Nice veya Paris'teyken şebekeye otomatik ve tamamen şeffaf olarak erişebilecekler.

Werquin “Son derece düşük arıza oranına ve güçlü sinyal aralığına sahip yüksek kaliteli bir ürün sağlayarak; Ruckus Wireless, bize başarılı bir proje yürütmek için aradığımız her şeyi verdi” yorumunu yaptı.

Günde ortalama 5000 kişiyi ziyaret eden Paris'in altıncı en büyük bölümü olan ağda kendileri için fayda sağlayan, mevcut ağ üzerinde iletişim kuran ve yatırım yapan markalar ile ortaklıklar geliştirildi.

“Hizmetlerimizi, bizden isteyen yandaş şehirlere ihale ediyoruz” şeklinde konuştu Werquin.

Afone projesinin ikinci bölümü bağlı cihazlarla alakalı. Reynald Werquin şu ifadelerle açıkladı: “İnternet erişimini M2M (makineden makineye) ile zenginleştirmek amacıyla altyapıyı aynı zamanda sağlayabiliriz. Örneğin, bir erişim noktasına yerleştirilmiş bir sonometre, güçlü gürültü bozuklukları hakkında teknik bilgi sağlayabilir. Bölgedeki ekipman üreticilerini arkamıza alarak bu bilgiyle kazanç elde edebilir ve elde edilen sonuçlara itibar edilmesini sağlayabiliriz.

Projenin üçüncü bir boyutu ise veri ile ilgili. WifiLib ağı kesintisiz bağlantı sunuyor, bilgiyi zenginleştirmeyi mümkün kılıyor; bu da daha sonra veri kişiselleştirmesi ve kullanıcı konumuna dayalı coğrafi hedefleme için kullanıcılara uyarlanabiliyor. WifiLib projesinin arkasındaki fikir, insanların hayatlarına müdahele etmeden azami oranda kullanıcıya kullanım kolaylığı sunarak tüm ek hizmet avantajlarını sağlamaktır.

Ruckus Wireless, WiFiLib projesi için Afone Grubunun omurga ağını kurdu. Çalışmaları, Afone Grubu departmanları ile ortak bir ortaklık altındaki altyapının tüm yönlerini kapsamaktadır. Ruckus Wireless yeni nesil bir terminal başlattığında veya access point cihazlarında teknik güncellemeler yaptığında, bunlar otomatik olarak mevcut WifiLib ağ altyapısına dahil edilecektir.

Werquin sözlerini “Ücretsiz genişbant İnternet erişimi sağlamak, herkesin kablosuz deneyimini geliştirecektir. Bu Ruckus Wireless olmadan mümkün olamazdı.” şeklinde sonlandırdı.
 


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.