Otetaş Otelcilik A.Ş. Haberleşme Altyapısı Bimel İle Güçlendi

Tüm haberlere geri dön...

Şirketlerin iletişim altyapısı ihtiyaçlarına anahtar teslim hizmet ve katma değerli çözümler sunan Bimel, turizm, telekomünikasyon ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Otetaş A.Ş.'ye bağlı King Hotel Çankaya ve King Hotel Güvenlik ve Otetaş idari binasının iletişim altyapısını yeniledi. Bimel ile aynı zamanda yıllık outsourcing (dış kaynak alımı) anlaşması imzalayan Otetaş, bünyelerinde kullanılan, masaüstü, dizüstü bilgisayarların 7 gün 24 saat bakım hizmetini Bimel'e emanet etti.

Bimel sektörde sahip olduğu 22 yıla yakın bilgi birikimi ve deneyimi ile Otetaş'ın sistemlerinin sorunsuz olarak çalışmasını sağlayacak. Teknolojiyi ve özellikle haberleşme alanındaki son gelişmeleri yakından izleyen Otetaş, TUROB Altın Anahtar Ödüllü ve Le Guide Du Routard tarafından seçilmiş olan King Hotel Çankaya ve King Hotel Güvenlik tesislerinde sürekli on-line, hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı için Bimel'den hizmet aldı.

Geleceğe dönük ve yönetimi kolay network sistemi sayesinde Otetaş A.Ş. ve bağlı iştiraklerin hızlı hizmet verebilmesi sağlanmış oldu.

Güncellik, performans ve güvenlik kriterlerinin önplanda tutulduğu proje kapsamında; yönetimi basitleştiren, performansı ve güvenliği artıran VLAN (Virtual LAN-Sanal Ağ) kurulumu, fast ethernet teknolojisini destekleyen aktif cihazların temini, güvenlik için firewall cihazları ve anti-virüs programları, kablosuz internet bağlantısı, ADSL internet bağlantısı, mevcut kablolama altyapısının düzenlenmesi, bilgisayar kurulumu, donanım ve yazılım bazında bilgisayarların eksiklerinin giderilmesi yer alıyor. İşletme bünyesinde internetin etkin bir şekilde kullanımı neticesinde artacak olan veri trafiği ve yetersiz gelecek olan bant genişliğine karşılık, mevcut ağlar artan veri trafiği ve kullanıcı sayısına cevap verebilmek bakımından 100 Mbps Ethernet teknolojisini destekleyen Allied Telesis kenar switch’lerle donatıldı. Internetin yeni pazarlama ortamı olarak popüleritesini artırıyor olması ve geniş çapta kullanım alanı bulması, işletmelerin kesintisiz iletişim için ortam sağlayan network sistemlerine yatırım yapmalarını gerektirdiğini ifade eden King Hotel’ler Genel Müdürü Erdoğan Demirel proje ile ilgili şu yorumları yaptı: “Gerek personelimiz gerek otellerimizde konuk olan müşterilerimizin güvenli bir şekilde internet bağlantılarına sahip olmaları için proje kapsamında Sanal Ağ'lar oluşturuldu. King Hotel'leri bünyesinde lobi, seminer odası gibi genel alanlarda kablosuz ADSL Internet hizmeti sunuluyor. Kimi noktalarda klasik kablolama sisteminden faydalanmaya devam ediyoruz. Bu noktalarda internet bağlantısı duvarda bulunan özel prizler kanalıyla yapılırken, katlarda kablosuz internet alanları müşterilerimizin hizmetine sunuluyor. Bu sayede King Hotel'lerine gelen konuklar Wi-Fi uyumlu notebook bilgisayarlarını veya avuç içi cihazlarını (PDA) kullanarak yüksek hızlı kablosuz Internet'in keyfini çıkarabilecekler. Otetaş olarak gerekli donanım konfigürasyon işlemleri ve altyapı sistemi için WAN/LAN tecrübesi olan firmalarla irtibata geçmeyi tercih ettik. Bimel’in ülkemiz iletişim altyapısına olan hakimiyeti ve kurumsal iletişim altyapımızda kullanılan ürünleri en iyi tanıyan kuruluş olması ve gerekli sertifikasyonlara sahip profesyonel bir çözüm firması olması Bimel ile çalışmamızda asıl tercih nedenlerimiz olmuştur.” şeklinde konuştu.


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.