Medya Oynatabilen Eğlence Kutuları / DONANIM TEST

Tüm haberlere geri dön...

multimedyacenter_byte_nisan_2009.jpg

Ev eğlencesi dendiğinde mısır patlağını alıp TV karşısında sevdiklerinizle en beğendiğiniz filmleri İzlemek ilk akla gelen keyiflerin basında sanırım. Bizim gibi televizyon tutkunu bir ülke için TV akışına bağlı kalmadan kendi eğlencemizi belirlememiz, VHS kaset oynatan videolarla başladı sanırım. 80'lerdeki bu çılgınlık hala bir çoğumuzun belleğinde. Hatta VHS'ye alternatif olarak daha küçük Beta Max kasetler bulunuyordu. Bu kasetlerin görüntü kaliteleri biraz daha düşüktü. Her köşe başında açılan videocular, kaset değiştirmeler, tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı bile. 90'ların sonu ve 2000'lerin başına doğru VCD oynatıcılar hüküm sürmeye başladı ve bunu daha fazla medya saklayabllen DVD oynatıcılar takip etti. En az DVD kadar kaliteli görüntü vermesi ve daha küçük boyutları ile DixV formatlı video dosyaları yeni gözdemiz oldu. Hal böyle olunca DivX formatını destekleyen DVD oynatıcılar TV sehpalarında yerlerini almaya başladılar. Ama şimdilerde LCD panellerin ve plazmaların ucuzlaması ve gelişen disk teknolojisi ile birlikte artan depolama alanları, medya oynatabilen disk kutularının cazibesini arttırıyor. Bildiğiniz üzere 1080p filmler büyük ebatlarından dolayı Blu-ray diskler ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Hem blu-ray medyalar hem de oynatıcılar fiyatları ile el yakıyor. Bunun yanı sıra HD kameranız ile çektiğiniz filmlerin dosya uzantılarını destekleyen oynatıcılar evcut değil. Hal böyle olunca medya oynatabilen eğlence kutuları yeni gözdemiz oluyor.

Hangisini Tercih Etmeli?
Öncelikli olarak bağlantı özellikleri bizler için ilk bakılması gereken husus olmalı. Zira Full HD bir TV'ye sahipseniz, bunun nimetlerinden yararlanmanızı sağlayacak HDMI görüntü arabirimine sahip bir medya oynatıcı seçmelisiniz. Anlayacağınız 1920x1080 piksel görüntü çözünürlüğünde videoları bu medya oynatıcılar sayesinde rahatlıkla izleyebiliyorsu¬nuz. İkinci ve en önemli husus da oynatabildiği dosya formatîarı. Test tablomuzda da göreceğiniz üzere en popüler video dosya formatı AVI uzantılı yani DivX, Xvid ve AVC videolar, tüm med¬ya oynatıcıların vazgeçilmezi. Bu yüzden bu medya oynatıcılar arasındaki farkı anlayabilmeniz için yüksek tanımlı video uzantılarına destek verip vermediğine dikkat etmekte fayda var. MKV, AVCHD (.MTS.M2TS), H264, TSHDVideo (.TS), Quick Time HD Video (MOV) dosya uzantıları yüksek tanım-fldeo oynatıcılar için desteklenmesi gereken formatlar olarak ön plana çıkıyor. DTS ses çözücü özelliği de özellikle çevresel ses sistemleri kullanan sinema tutkunları için olmazsa olmazlardan Hele ki orijinal dublajlı ve altyazılı filmlerden hoşlanıyorsanız. Altyazı gösterebilmenin yanı sıra, Türkçe karakter desteğinin olup olmamasına dikkat etmekte fayda var. Medya kaynağı olarak bilgisayarınızdan yararlanmak istiyorsanız Ethernet ve Wİ-Fi bağlantıyı destekleyen modelleri tercih etmekte fayda var. Bunun yanı sıra harici disk veya USB bellek kullanmak is¬temiyorsanız sabit diski İçerisinde gelen Smartmedia recorder ve Verbatim Media Player modelleri sizler için uygun olabilecek alternatifler.


Tüm haberlere geri dön...

İlişkili Ürünler

Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.