Flow Datça Surf & Beach Hotel IT Yatırımlarını Tamamladı.

Tüm haberlere geri dön...

Flow Datça Surf & Beach Hotel IT Yatırımlarını Tamamladı.

Projelendirmesi konusunda 32 yıllık tecrübeye sahip Bimel ile işbirliği yaparak operasyonel alanda Flow Datça hizmet kalitesini artırıyor.

Flow Datça Surf & Beach Hotel, Zeytin Ağaçları, Datça Hurmaları, Palmiyeler ve Akdeniz Bitkileri ile bezenmiş 22 dönüm bahçe ve göz alabildiğince uzayan sahiliyle küçük bir tatil köyü konseptiyle butik hizmet veriyor.

Özgün mimarisiyle, tek katlı taş evler ve iki katlı taş bina içerisinde yer alan farklı oda tipleri, açık yüzme havuzu, açık ve kapalı restoranları, sahili, sahil barı ve sörf kulübüyle konuklarına eşsiz doğası içinde konforlu bir huzur sunuyor.

Modern işletme anlayışıyla Flow Datça Surf & Beach Hotel IT sistemlerini yeniden yapılandırmak için Bimel ile işbirliği yapmıştır.

Projelendirme konusunda 32 yıllık tecrübeye sahip Bimel ile çalışmıştır. Proje kapsamında  geniş alan üzerine yayılan otelin resepsiyon, lobi, havuz, sahil, restaurant, bar ve odalar bölümlerinde  Wi-Fi kullanım kalitesini artırmak amacıyla mevcut teknolojiye ilave özel çözümler üretilmiştir.

Konuklar ve personel  için iki farklı kablolu ve kablosuz erişim ağı kurularak, tesiste optimizasyon sağlanmakta, mevcut kablosuz sinyalin ulaşamadığı noktalara altyapı korunması esası gözetilerek sinyal ulaştırılmaktadır.
Oluşturulan iki farklı merkezde, yönetim kolaylığı sunması bakımından “Gigabit Smart Switch”ler tercih edilmiştir.

Çeşitli otomasyon yazılımlarını çalıştırabilmek amacıyla, sunucu ve verilerin yedeklenmesini sağlayacak “NAS” sunucusu devreye sokulmuştur.  Personel network’ünde tüm kullanıcıların operasyonlarını kablolu ve kablosuz olarak yürütebilecekleri hızlı bir ağ ortamı yaratılmıştır.
Misafir network’ünde “Ruckus Wireless” firmasının yeni nesil çift bant çalışabilen, 500 kullanıcı destekli, “Controller cihazı” gerektirmeyen Access Point cihazları yerleştirilmiş ve bu sayede konukların mobil cihazlarını kullanarak kör noktalar dahil, kesintisiz ve hızlı şekilde internete bağlanabilmeleri sağlanmaktadır.

Telefon hatları kullanılarak, tüm konaklama birimlerinde ekonomik çözüm olarak ”Planet Networks” markasının sıva altı priz tipi “Kablosuz Access Point” cihazları kullanılmıştır. Bu cihazlar sayesinde odalarda konuklara kablosuz internet hizmeti sağlanmaktadır.

Restaurant, lobi, plaj gibi ortak alanlarda doğaya saygı ilkesi korunarak, ek kamera ve kayıt cihazları uygulamalarıyla, bu alanlardaki güvenlik kameralarının görüntüleri “Ruckus Wireless Bridge” ürünleriyle kablosuz network üzerinden merkezlere aktarılmakta ve görüntülerin izlenmesi sağlanmaktadır.

Aynı zamanda bu alanlarda, konukların ve tesis çalışanlarının, mobil cihazlarını kullanarak internete erişimleri de gerçekleştirilmektedir.

Flow Datça'nın modern taş dokulu mimarisine, iç dekorasyon bütünlüğüne zarar vermemek amacıyla, Bimel estetik kaygılar ve teknolojinin gereksinimlerini bir arada düşünerek, telefon hatları üzerinden kablolu ve kablosuz network ile hızlı erişim çözümleri üretmiştir.
 


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.