Elit Çikolata İletişim Giderlerinde Tasarruf Sağladı

Tüm haberlere geri dön...

elit_cikolata_logo_web.jpg1924 yılından bu yana faaliyet gösteren Elit Çikolata ve Şekerleme, pasta, kek ve dondurma üreticilerinin hammadde ve yarı mamül olarak kullandıkları ürünlerin yanı sıra, perakende ürünlerle de son tüketiciye ulaşıyor. Madlen, baton, tablet, spesiyal, sütlü çikolatalar; herkesin bayramlar ve özel günlerden iyi bildiği sert şekerler ve çikolata kaplı kuruyemişler dökme, kutulu ve poşetli olarak satışa sunuluyor. Yaklaşık 500 ürünle hizmet veren Elit Çikolata ve Şekerleme, iç pazardaki yüksek satış hacminin yanında dış pazarlarda da giderek artan satış performansı göstermektedir. Şu an başta Rusya, ABD, İngiltere ve Belçika 22 ülkeye ihracat gerçekleştiren Elit Çikolata ve Şekerleme’nin toplam cirosunun % 30’unu ihracat oluşturmaktadır.

Elit Çikolata, G.SHDSL teknolojisi sayesinde artık daha hızlı haberleşiyor.

Başta fabrika olmak üzere tek bir lokasyonda çalışmalarını sürdüren Elit Çikolata, bünyesine kattığı merkez binasıyle hizmet ağını genişletti. Genişleyen yapısı doğrultusunda merkez ve fabrika arasında haberleşme maliyetlerini azaltacak,lokasyonlar arasında veri trafiğinin artış göstermesi halinde ağ performansının olumsuz yönde etkilenmesini önleyebilecek bir teknoloji arayışına gidildi. Dünyada giderek zorlaşan rekabet koşulları, firmaların operasyonlarında verimliliklerini arttırmalarını ve hızlı karar verme süreçlerini oluşturmalarını zorunlu kılıyor. Bundan dolayı tüm birimlerin entegre ve verimli çalışmasını sağlamak, hızlı ve doğru karar almak amacıyla operasyon sürelerini minimize etmek, fabrika ve merkez arası verimliliği arttırmak, bilgiye hızlı ulaşarak yönetim karar mekanizmasını hızlı ve verimli hale getirmek, takip edilebilirliği ve kontrolü geliştirmek, müşterilere daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek amacıyla Bimel ile çalışma kararı alan Elit Çikolata, internet erişiminde alıştığımız tek yönlü ucuz ve yüksek süratleri; çift yönlü olarak farklı lokasyonlarda sunabilen G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) teknolojisinin tercih edildiği geniş alan ağı (WAN) projesi kapsamında Elit Çikolata bünyesinde bulunan tüm birimleri birbirine bağladı. Proje kapsamında fabrikanın merkeze ortak bir haberleşme ağı yapısıyla bağlantısı sağlanmış oldu.

Geniş alan ağı (WAN) projesi kapsamında Bimel, Elit Çikolota hizmet noktalarını G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) teknolojisi kullanarak birbirine bağladı. Proje kapsamında şubenin merkeze ortak bir haberleşme ağı yapısıyla bağlantısı sağlanmış oldu.

Projenin onaylanması ile başlayan süreçte; Bimel ekibi, ürünlerin temin edilmesinin ardından, Elit Çikolata adına hatların kurulması işlemini gerçekleştirdi. Sonrasında ise kurulum hızlı bir şekilde Bimel tarafından tamamlandı.

G.SHDSL teknolojisi ile iletişim maliyetlerinde tasarruf sağladıklarını ifade eden Elit Çikolata Bilgi İşlem Müdürü Ferhat Konakoğlu "Kesintisiz iletişim sunması, kurulum ve işletim maliyetlerinin düşük olması, günlük haber trafiği dikkate alındığında ses, veri ve video görüntüsünü tek bir medya üzerinden taşıyabilecek bir bantgenişliğine sahip olmasından dolayı mevcut yapımızı G.SHDSL teknolojisiyle güçlendirdik. Bimel'in şirketlerin iletişim altyapısı ihtiyaçlarına anahtar teslim hizmet ve katma değerli çözümler sunabilmesi kendilerini tercih etmemizde en öenmli etken olmuştur. Bimel'in network konusundaki bilgi birikimi ve alanındaki uzmanlığına güvenerek G.SHDSL'i tercih ettik. İleride farklı projelerde de birlikte yol alacağımız inancındayım".

G.SHDSL Nedir?

Türk Telekom'un desteği ile yeni nesil bağlantı teknolojileri (xDSL), kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Bilindiği üzere ADSL, aboneden gönderilen (upload) veri performansına kıyasla aboneye doğru gelen (download) verilerin akışında daha yüksek performansa sahip olduğu için Internet'ten bilgi indirmek açısından tercih ediliyor. Ancak internetin yoğun olarak kullanıldığı şirketlerin merkeziyle şubeleri arasındaki bağlantılar için ADSL teknolojisi yetersiz kalıyor.

ADSL ile "merkez-şube" haberleşmesinin "asgari" süratte olması ve Internet erişiminin dörtte bir gibi düşük bir süratte gerçekleşmesi ADSL'in şirketler açısından cazibesini yitirmesine sebep oluyor. Bu açıdan bakıldığında verilerin geliş ve gidiş yönünde eşdeğer (simetrik) bir performansa ulaşabileceği bir teknolojiye ihtiyaç duyuluyor. G.SHDSL, yani Simetrik Yüksek Hızda Sayısal Abone Hattı (Symmetric Highspeed Digital Subscriber Line) olarak tanımlanan bu teknoloji, rakibi olan kablolu modemler, Kanallı E-1, T-1, Frame Relay ve diğer iletişim araçlarından farklı olarak TV yayınlarından ev tiyatrosuna, ses, veri ve video görüntüsünü tek bir medya üzerinden taşıyabilecek bir bantgenişliğine sahiptir. Bu bakımdan G.SHDSL, günümüzde Internet erişimi, uzaktan egitim (E-learning), uzak alan ağlarının (WAN) birbirine bağlanması, video on demand (İsteğe bağlı olarak yayın izleme) ve IP Telephony gibi yüksek bantgenisligi gerektiren uygulamaları desteklemektedir. Günümüzde küçük ve orta boy işletmelerden tutun da mağaza zincirlerine kadar birçok kuruluşun bilgi işlem altyapısında artık G.SHDSL kullanılıyor. Bir tek çift bakır kablo ile 10 km'ye kadar uzaklıkta bulunan ikinci bir noktaya 2.3 Mbps hız ile bağlanma imkanı sunan bu teknoloji ADSL gibi ucuz bir tarifeye sahip. Bu sayede Internet erişiminde alıştığımız tek yönlü ucuz ve yüksek süratleri, çift yönlü olarak farklı lokasyonlarda yer alan bağlantılarda da temin etmek mümkün olabiliyor.


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.