Doğan Sigorta BT Altyapısını Bimel'e Emanet Etti

Tüm haberlere geri dön...

dogansigorta_logo_web.jpgSigorta sektöründe 1981 yılından bu yana faaliyet gösteren Doğan Sigorta Balmumcu'daki ofisinin BT altyapısı için Bimel'den dış kaynak hizmeti alıyor. Bimel ile uzun zamandan beri yıllık bakım anlaşması imzalayan Doğan Sigorta, bünyelerinde kullanılan masaüstü, dizüstü bilgisayarların 7 gün 24 saat bakım hizmetini Bimel'e emanet etti. Bimel, sektörde sahip olduğu 22 yıla yakın bilgi birikimi ve deneyimi ile Doğan Sigorta'nın sistemlerinin sorunsuz olarak çalışmasını sağlıyor.

Halen faaliyet gösterdikleri binada genişleyen yapısına uygun olarak sürekli on-line, hızlı ve güvenli bir bağlantı ihtiyacına gereksinim duyan Doğan Sigorta bünyesinde, güncel bir haberleşme altyapısı oluşturuldu. Yeni oluşturulan kablolama altyapısı ile mevcut yapıda yaşanan kayıplar azaldı, lokal network'ün hızı arttırıldı. Kişisel bilgisayarların yönetiminin zorlaşması neticesinde Doğan Sigorta bünyesinde merkezi yönetim mekanizması oluşturulması ihtiyacı gündeme geldi. PC kasalarını tek bir merkezde toplayan ve monitör, klavye ve mouse ile bilgisayarların ATEN KVM Extender cihazlarıyla uzaktan yönetilebilmesine olanak tanıyan yapı sayesinde sistem yönetilebilir ve güvenli bir yapıya kavuşturuldu.

Network LAN kurulumu, aktif cihaz temini, Linux server ile istenmeyen sitelere ve programlara erişimin engellenmesi ve kullanıcı bazında kısıtlama yapmak amacıyla Linux server kurulumu, güvenlik için firewall, yapısal kablolama altyapısının oluşturulması gibi fazlara sahip projenin tasarımı, projelendirilmesi, projede kullanılan cihazların kurulum, montaj ve konfigürasyonu kısa sürede tamamlandı.

Geleceğe dönük ve yönetimi kolay bir network sistemi ile Doğan Sigorta'nın kesintisiz hizmet verebilmesi amaçlandı. Ofis içinde iki farklı dağıtım merkezi oluşturularak bu merkezler arasında fiber hat üzerinden iletişim sağlandı. Sistem performansının önplanda tutulduğu projede fiber optik kablolama tesisatının oluşturulmasını takiben Yerel Alan Ağ bağlantısı için Gigabit Fiber teknolojisine sahip Allied Telesis marka omurga switch ve kenarlarda Fast Ethernet teknolojisini destekleyen switch'ler temin edildi. Klasik kablolamanın yanısıra kablosuz internet bağlantısının kurulmasıyla merkeze gelen konuklar, Wi-Fi uyumlu notebook bilgisayarlarını veya avuç içi cihazlarını (PDA) kullanarak yüksek hızlı kablosuz Internet'in keyfini de çıkarabilecekler.

Internet bağlantısı ADSL teknolojisi üzerinden yapılan şirketin internete güvenli bir şekilde çıkabilmesi için çeşitli güvenlik tedbirleri alındı. Masaüstü tedbir olarak işletim sistemlerinin güvenliği için Trend Micro'nun 40 kullanıcıyı destekleyen Client Server Suite SMB v.3 anti-virus çözümü kullanıldı. Network bazında ileri düzey güvenlik tedbiri olarak Cisco'nun ASA5510 firewall sistemi kuruldu. Bu sayede ağın internet üzerinden gelebilecek dış tehditlere ve saldırılara karşı güvenliği sağlanmış oldu.


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.