Digitus High Definition Multimedia Center

Tüm haberlere geri dön...

Kaynak: BTnet.com.tr

İnceleme: Digitus High Definition Multimedia Center

Digitus’un ağ yetenekli multimedya merkezi, tüm dosyalarınızı televizyon ekranına taşıyor.

Doruktan Türker
09 Şubat 2009 17:04

da-70900_bthaber_01.jpg

 
Digitus High Definition Multimedia Center adıyla satılan ürün, birçok beceriyi bir araya getirmiş durumda. Bir özet yapmak gerekirse, kablosuz olarak veya üzerindeki ethernet yuvasından evinizdeki ağa bağlanabilen cihaz, ağ üzerindeki bilgisayarlardaki her türlü multimedya dosyasını yani video, ses ve imaj dosyalarını oynatabiliyor.

Dilerseniz Digitus HD Multimedia Center’a bir sabit disk de takabiliyorsunuz. Böylece sık izlemek istediğiniz dosyaları direkt olarak bu sabit diskte depolayabiliyorsunuz. Yüksek çözünürlüklü dosyaları da destekleyen Digitus HD Multimedia Center, bu tip görüntüleri aktarmak için HDMI değil de DVI tipi bağlantıyı tercih etmiş. Dijital sesi ise optik ya da koaksiyel bağlantı yuvalarından aktarabiliyorsunuz.

Tasarım

da-70900_bthaber_02.jpg

19 cm yüksekliğindeki ana kutu (kablosuz antenle birkaç santimetre daha yükseliyor) süt beyaz bir renge sahip. Düğmeler ön panel ve üst panele dağılmış durumda. Ayrıca ön panelde gösterge alanı da var. Tabii siz, genel olarak bu düğmeleri değil, ürünle birlikte gelen uzaktan kumandayı kullanıyorsunuz. Kumanda genel olarak iyi düşünülmüş ve kısa sürede hakim hale gelerek çok hızlı bir şekilde istediğinize erişmenize olanak tanıyor.

Kullanım

Cihazı televizyonunuza bağlayıp açtığınızda karşınıza hep aynı ekran geliyor. Bu ekranda çok basit bir seçim yapmanız gerekiyor. Video, ses, fotoğraf, USB ve ağ seçimlerinden birisini tercih ediyorsunuz. Zaten kullanılabilir olanlar aktif, diğerleri pasif olarak gözüküyor. Eğer cihaza bir sabit disk bağladıysanız video, ses ve fotoğraf seçenekleri aktif oluyor (tabii sabit diskte bu tip dosyalar varsa). Eğer ürünün üzerindeki iki USB yuvasından birsine her hangi bir USB bellek ya da taşınabilir disk taktıysanız bu seçenekler de aktif hale geliyor. Eğer ağ tanımları yapılıysa bu sefer de ağ seçeneği aktif oluyor.

İlgilendiğiniz seçimi yaptıktan sonra ikinci bir ekranda dosyaları nasıl oynatmak istediğinizi seçiyorsunuz. Dosyalar karışık, sıralı, türe göre gibi farklı kırılımlarla oynatılabiliyor. Ayrıca isterseniz kendinize özel çalma listeleri de oluşturabilirsiniz.

Ayarlar

da-70900_bthaber_03.jpg

Ürünün ayar ekranına girdiğinizdeyse karşınıza 5 seçenek çıkıyor: Video, ses, diğer, ağ ve kablosuz. Video ve ses sekmelerinden video ve sese dair öntanımlı ayarlar arasında seçim yapabildiğiniz gibi kendi ince ayarlarınızı da gerçekleştirebiliyorsunuz. Ağ menüsü, eğer kablo ile bağlantı yaptıysanız gereken ağ ayarlarını, kablosuz menüsü de ağa kablosuz bağlandığınız durumda ağ ayarlarını yapmak için gerekli.

Diğer menüsünde ise dil seçimi gibi ana ayarlarla ilgili seçenekler var. Ancak bu diğer menüsündeki kütüphane özelliği önemli. Eğer kütüphane özelliğiniz aktifse, bir dış kaynağa ilk defa bağlandığınızda, Digitus bu kaynaktaki bütün çokluortam dosyalarını tarıyor ve sınıflandırıyor. Bu, sonraki kullanım için büyük bir kolaylık. Ancak özellikle yüksek kapasiteli harici diskleri USB’den bağladığınızda bu tarama süreci oldukça uzun sürüyor.

Sonuç olarak

Digitus High Definition Multimedia Center, özellikle kablosuz ağ yeteneği ve yüksek çözünürlüğe verdiği destekle güzel bir multimedya merkezi. Şık tasarımı ve işlevsel kumandası ile salonunuzdaki dekorasyonu bozmayacağı da kesin. 381 USD + KDV’lik satış fiyatının bu ürün için çok mu az mı olduğuna açıkçası karar veremedim. Üzerinde bir de sabit diskle gelseydi, biraz daha pahalı olsa bile sanırım benim için daha çok albenisi olurdu.

En büyük artısının kablosuz ağ üzerinden gösterdiği yüksek performans olduğunu söyleyebilirim. En büyük eksisi ise USB harici diskleri okurken biraz yavaş kalması.

Digitus High Definition Multimedia Center

Başlıca Özellikler

da-70900_bthaber_04.jpg

* 1x USB çıkış
* 1x optik dijital, 1x koaksiyel, 1x 5.1 analog ses (2x stereo) ses çıkışları
* 1x DVI, 1x komponent, 1x kompozit, 1x S-Video video çıkışları
* 1x ethernet yuvası
* VMW9, VMW9 (HD), TP, TRP, TS, MPEG1/2/4, DivX, XVID, MP3, Ogg Vorbis, WMA, AC3, JPG, BMP dosya tipi desteği
* En (tabanda 9,5 cm; tepede 7,5 cm), yükseklik 19 cm, derinlik 14,5 cm
Fiyatı: 381 USD+KDV  
 
 


Tüm haberlere geri dön...

İlişkili Ürünler

Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.