Digitus DA-70542

Tüm haberlere geri dön...

1.jpgÜrün İnceleme

Haber: IT Advisor Şubat 2010 Sayfa: 58

Dahili diskleri ve eski harici diskleri değerlendirmek gibi amaçlarla hazırladığı disk beşiğine eSATA desteği ekleyen Digitus, daha yüksek hız ve daha fazla cihaz bağlama seçeneği sunuyor.

Harici disk kullanmanın en basit yolu, bir tanesini satın almak elbette. Ancak elinizdeki bir disk bozulursa ya da zaten sabit diskiniz varsa, bir disk kutusu da satın alabilirsiniz. Birden çok diski kullanmak isterseniz, bu yatırımı bir disk beşiğine yönlendirmek çok daha akıllıca olacaktır. Bu düşünceden hareketle geliştirilen Digitus DA-70542, varolan disk beşiklerinden farklı özellikler sunmasıyla beğenimizi kazandı. Ürün üst kısmında ufak bir yuvaya sahip ve diski buraya dikey olarak yerleştirmek gerekiyor. Diskin bağlantı kısmı, yuvanın içindeki SATA güç ve veri bağlantısı için varolan uçlara oturduğunda, bilgisayarla iletişim kurulabiliyor. Ürün masaüstü kullanım için tasarlanmış. Sabit ve güvenli bir yere yerleştirilmesinde fayda var, zira diskin büyük bölümü açıkta duruyor. Bu biraz çirkin bir görüntü oluşturuyor, üst kısma bir kapak yapmak fikri herhalde bir sonraki nesilde karşımıza çıkacaktır.
Cihazı çalıştırmak için kutudan çıkan adaptörü kullanmak gerekiyor. Arka yüzdeki adaptör bağlantısının yanında, güç düğmesi bulunması hoşumuza gitti. Eski modellerde olmayan bu özellik, istenmediğinde cihazın kapatılmasını, güç tüketiminin azalmasını ve diskin ömrünün dolaylı olarak uzamasını sağlıyor. Bilgisayar bağlantısı için ÜSB'nin yanında eSATA bağlantısı da mevcut. Böylece destekleyen masaüstü ve dizüstülerde 30-40 MBps seviyesindeki USB yerine 80-90 MBps seviyesindeki Sata 3 Gbps bağlantısını da kullanabilirsiniz. Kutudan adaptörün yanında USB ve eSATA kablosunun çıkması da çok iyi olmuş. Ayrı bir kablo satın almak gerekmiyor.
Ön yüzde diskin takıldığı yuvanın yanında iki adet de USB girişi mevcut. Buraya iki farklı cihaz daha takarak, sisteminizden tek yuva harcanmasına karşın, üç cihaz bağlantısı yapabilirsiniz. Burada güç ihtiyacı da kafanıza takılmasın, zira tüm gereksinim adaptörden karşılanıyor.
Ürün bilgisayara bağlandığında işletim sisteminden bağımsız çalışmaya başlıyor. İster Linux, ister MacOS, ister Windows kullanın, tek yapmanız gereken adaptörü, ara kabloyu ve diski takmak. Üzerindeki güç lambası, cihazın çalışma durumunu gösteriyor. Ayrıca her iki yuva da aynı anda kullanılabiliyor. Böylece iki bilgisayar arasında ortak bir çalışma alanı da oluşturulabiliyor. Bu herhalde bugüne kadar gördüğümüz disk beşiklerine kıyasla en ciddi fark. Diski çıkartmak istediğinizde cihazı kapatmanıza da gerek kalmıyor, hot-swap desteği sayesinde güvenle disk değiştirmek mümkün. Digitus, sürekli farklı sabit disk kullananlar için, kullanışlı, hızlı ve zengin özellikli bir cihaz ortaya çıkmış.

Digitus DA-70542
Özellikler
SATA arabirim
eSATA, USB 2.0 bağlantısı
2 yuvalı USB Hub
Hot-swap desteği
Güç lambası
Harici adaptör

Bilgi için
www.bimel.com.tr
50 USD + KDV
 


Tüm haberlere geri dön...

İlişkili Ürünler

Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.