Çalışma Mekanınızı HDMI Monitör Üssüne Çevirin

Tüm haberlere geri dön...

Günümüzde HDMI standardını çok sayıda cihaz desteklemektedir. HDMI teknolojisi kullanan ürünlere örnek olarak; blu-ray ve HD-DVD disk çalarları ve dijital uydu alıcıları, projeksiyon aygıtları ve oyun konsolları gösterilebilir. HDMI teknolojisi bilgisayarların da vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Digitus tarafından piyasaya sunulan USB – HDMI Grafik Adaptörü kanalıyla bilgisayardaki görüntüyü bilgisayarın USB portunu kullanarak HDMI arayüzlü ilave bir monitöre aktarmak artık mümkün. Üstelik sadece görüntü değil, ses aktarımını da gerçekleştirilebilmekte. Digitus USB – HDMI Grafik Adaptörü’nü kullananlar bu sayede masaüstü çalışma ortamlarını genişleterek bir çok farklı programda ve pencerede  çalışabilecekler. Özellikle notebook kullanıcıları için tasarlanmış olan Digitus USB – HDMI Grafik Adaptörü birden fazla ekran çıkışı ihtiyacı duyan dizüstü bilgisayar kullanıcılarının, mevcut USB port sayısı kadar HDMI görüntü çıkışı elde etmelerini sağlar.

Bilgisayara USB 2.0 arayüzünden kolaylıkla bağlanabilen Digitus USB – HDMI Grafik Adaptörü, elektriği bilgisayarın USB yuvasından alır.

Ofis uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilen Digitus USB – HDMI Grafik Adaptörü 4 farklı kullanım imkanı sunmasıyla kullanıcılar için çok cazip hale geliyor. USB-HDMI (Primary) özelliği ile mevcut çalıştığınız bilgisayarın HDMI görüntüsünün Digitus USB – HDMI Grafik Adaptörü kanalıyla bilgisayarınıza takılan ilave monitörün ekranına taşınmasını sağlar. Bu işlem esnasında ana bilgisayarın HDMI görüntüsü iptal edilir. Örneğin bu özellik işletme müdürünün çalışanlarıyla yaptığı toplantılarda paylaşmak istemediği verileri gizlemesi amacıyla rahatlıkla kullanılabilir.

 

Diğer bir özelliği ise, USB-HDMI (Extended) olarak tabir edilen; iki monitörün tek bir monitörmüş gibi kullanılabilmesidir. Bu özellik aynı zamanda ana bilgisayardaki herhangi görüntüyü sürükle bırak yöntemiyle ek monitöre olduğu gibi taşıyabilme işlemini mümkün kılabilmektedir. Ayrıyeten çalışma esnasında ilave bağladığınız monitörde aynı anda film izleme veya müzik dinleme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilmek de mümkün.

 

Diğer bir özelliği ise, USB-HDMI (Mirror) özelliği ile iki monitörden aynı görüntünün izlenmesine olanak sağlar. Örneğin, şirket genel kurul toplantılarında katılımcılara şirketin kar-zarar tabloları sergilenebilir. Veya büyük bir mağazada farklı noktalarda bulunan ekranlarda aynı görüntülerin örneğin; reklam içerikli tanıtım filmlerinin dönmesi sağlanabilir.

 

Son olarak USB-HDMI (Rotate) özelliği ile bilgisayarınıza takmış olduğunuz ilave monitördeki görüntüyü sağa, sola, yukarı veya aşağıya rahatça döndürebilirsiniz.

 

Digitus USB – VGA Grafik Adaptörü maksimum 32 bit renk derinliğine sahiptir. Mac ve Windows 7 işletim sistemlerini destekleyen Digitus ürünü 1680x1050’e kadar ekran çözünürlüğünü destekler.

 


Tüm haberlere geri dön...

İlişkili Ürünler

Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.