Aten Petite CS682 USB 2.0 DVI KVMP Switch

Tüm haberlere geri dön...

 http://www.pckoloji.com 28.10.09

 

Bir zamanlar bilgisayar alma rüyası kuran bizler artık birden çok bilgisayar sahibi olmaya da alıştık. Ciddi anlamda düşen fiyatlardan sonra rüya gerçek oldu. Günümüzde birden çok bilgisayara sahip olan kullanıcılardan biriyseniz, KVM switch alarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. KVM denmesinin sebebi Klavye, Video, Mouse çevre birimlerini birden çok bilgisayara paylaştırabiliyor olması. Piyasadaki çoğu basit KVM'de D-Sub görüntü ve PS2 klavye - fare bağlantıları destekleniyor. Günümüzde D-Sub yerine DVI bağlantılı monitör, PS2 yerine USB fare ve klavye kullanır hale geldik ve son nesil KVM'ler de bu değişime ayak uydurdu. Uzmanlık alanı KVM olan Tayvan merkezli Aten firmasının henüz yeni tanıttığı CS682 modeli test merkezimizin konuğu oldu.

 

aten-cs682.jpg

  • Çift portlu USB 2.0 DVI KVMP switch
  • Kablolu uzaktan kumanda geçiş birimi (1.8 metre)
  • Fareyle ve klavyeyle geçiş yapabilme
  • Otomatik tarama aralığını değiştirebilme (3-5-10-20 sn)
  • DVI dijital görüntü paylaştırma (Maks 1920x1200)
  • Gelişmiş Video DynaSync teknolojisi (EDID okuma)
  • Geniş format monitör ve HDCP içerik koruma desteği
  • Kablosuz fare ve klavye, multimedya klavye desteği
  • USB 2.0 cihazları paylaştırma, hub ekleyebilme
  • Mikrofon ve ses bağlantılarını paylaştırma
  • Bas sesleri kayıpsız aktarabilme
  • Sesi ve KVM'yi bağımsız seçebilme
  • Güç algılama (PC kapanınca kendiliğinden diğerine geçiş)
  • Windows, Linux, Mac ve Sun işletim sistemi uyumu
  • Bütünleşik kablolarla kompakt tasarım (2 x 1.2 metre)
  • 111 x 78 x 25 mm boyut, 500 gram ağırlık
  • Harici adaptör gerektirmez, 3 Watt güç tüketimi
  • Firmware güncelleme olanağı

aten-cs682_cizim.jpg

Karton kutuyla gelen ürün pek büyük değil. Zaten fazla teferrüatı yok. Öne çıkan farklı yanlar kutunun ön kısmına logolar biçiminde taşınmış.

 

aten-cs682_kutu_01.jpg

 

Arka kısımda çok dilde temel özellikler anlatılıyor. Ayrıca çalışma mantığının daha iyi anlaşılabilmesi için bağlantıları gösteren bir şablon konulmuş.

aten-cs682_kutu_02.jpg

Kutu içinden çok dilde hazırlanmış başarılı bir hızlı kurulum rehberi ve İngilizce kullanma kılavuzu çıkıyor.

aten-cs682_kilavuz.jpg

Tüm switch bir arada görülüyor. Kutu içinden bu şekilde sarılı biçimde çıkan switch'i koruyan özel bir torbası da var. Kompakt yapısı sayesinde çok az yer kaplıyor.



Ana kontrolcüyü ve devreleri içeren birimi yakından görmekteyiz. Orta kısımda yer alan dairesel alanın solunda ve sağında hangi bilgisayarın aktif olduğunu gösteren LED'ler var.


aten-cs682_ust.jpg


Diğer yandan iki tane bu görülen giriş setinden bulunuyor. Cihazdan gelen tek bir kalın kablonun ucunda tüm girişler var. Soldakilerden yeşil olan ses çıkışı, pembe olan mikrofon girişi, ortadaki DVI görüntü çıkışı, sağdakilerden siyah olan fareye ait, mor olan klavyeye ait USB fişleri. Siyah olana USB hub takılarak yazıcı, disk vb de paylaştırılabiliyor ama bu USB hub'ın güç adaptörlü olması gerekebilir.

aten-cs682_konsol.jpg

Ana ünite konsol olarak adlandırılıyor. Konsolun üst kısmında monitöre giden DVI görüntü çıkışı, ses sistemine giden ses çıkışı ve mikrofon girişi var.

aten-cs682_arka.jpg

Konsolun yan kısmındaysa kumanda girişi, USB fare portu ve USB klavye portu var. Diğer taraftaki yan kısımsa boş.

aten-cs682_yan.jpg

 Kablolu kumanda sayesinde kablolar ve konsol başka bir yerde örneğin masa altında olabilir ama geçiş için sadece kumandayı masada tutabilirsiniz. Kablo uzunluğu 1.8 metre.

 

aten-cs682_kablo.jpg

 


 Kumanda ortasındaki değişim butonunun solunda ve sağında seçili olan sistemi gösteren LED'ler var. Diğer yandan geçişi kumanda kullanmadan klavye ile de yapabilirsiniz. Klavyeyle yapılabilen en önemli işlemler şöyle:

    * ScrLk + ScrLk + Enter = Sistemler arası geçiş
    * ScrLk + ScrLk + k + Enter = Sadece KVM geçişi
    * ScrLk + ScrLk + s + Enter = Sadece ses geçişi
    * ScrLk + ScrLk + a + Enter + 1 = 3 saniyede bir tarama
    * ScrLk + ScrLk + x + Enter = Master tuş Scroll Lock yerine Ctrl olur
    * ScrLk + ScrLk + m + Enter = Fare emülasyonunu açar / kapar
    * ScrLk + ScrLk + w + Enter = Fare orta tekerleğiyle geçişi açar / kapar
    * ScrLk + ScrLk + d + Enter = Video DynaSync fonksiyonunu açar / kapar
    * ScrLk + ScrLk + r + Enter = Klavye komutlarını fabrika ayarlarına getirir
 

aten-cs682_ust.jpg

Bilgisayarları ve monitörü kapatıp fişleri taktıktan sonra iki bilgisayarı da açtık. Ön tanımlı olarak bir numaralı sistem kullanılabilir hale geldi. Normalde manuel olarak kumandayla geçiş yapabilirsiniz ama bununla sınırlı değil. Bir diğer seçenek klavyeden Scroll Lock tuşuna çift tıkladıktan sonra Enter tuşuna basmak. Diğeriyse faredeki kaydırma tekerleğine çift tıklayarak geçiş. Ama bunun için öncelikle fareyle geçişi aktifleştirmek gerekti. Önceki sayfada nasıl olduğunu anlatmıştık.

Açıkçası kullandığımız 1680x1050 piksel çözünürlüklü Samsung 205BW monitörle görüntü kalitesi açısından hiçbir sıkıntı olmadı. Diğer yandan Microsoft Comfort Curve 2000 klavyemiz sorunsuz çalıştı ve iki sistemde de multimedya tuşlarını kullanabildik. Aktifleştirdikten sonra Logitech G9 faremizle sistemler arası geçiş yapabildik ama dahili fare belleğine kayıtlı olan özel tuş ayarları çalıştırmak için fare emülasyonunu kapamak gerekiyor. Bunu yapıncaysa fare tekerleğine çift tıkla geçiş sona eriyor. Logitech'in SetPoint yazılımı fareyi bulup ayar yapabiliyor. İsteğe göre emülasyonu açıp kapatabilirsiniz. (Scrl + Scrl + M + Enter) Ses açısından da sorun olmadı.

Bilgisayarın biri Windows 7, diğeri Windows XP içeriyordu. Bize göre çok kullanışlı ve gelişmiş özelliklere sahip olan bir KVM switch. DVI dijital görüntü sayesinde yüksek netlik elde ediliyor ve yeni nesil USB klavye ve fareler kullanılabiliyor. Bilgisayarı kapatınca otomatik olarak diğerine geçiş yapıyor.
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.