Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları En Güncel Teknoloji Ürün ve Çözümleriyle Eğitim ve Öğretim Standartlarını Yükseltti

Tüm haberlere geri dön...

 

Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları genişleyen yapısı doğrultusunda network'ünde gerekli yatırımları Bimel'in teknik deneyimi ve sunduğu çözümlerle gerçekleştirdi.


Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları mevcut network altyapısını Bimel'in rehberliğinde yeniledi ve kampüs geneline eklenen ek binalar için gerekli tüm IT ihtiyaçlarını Bimel'den temin etti.

Mevcut binalarda network iletişiminde kullanılan Category 5e data kablolaması Category 6 standardına uygun olarak yeniden düzenlendi. Sistem odalarından bilgisayar kullanıcılarına ulaşan patch kablolar ve prizler Category 6 standardına uygun ürünlerle değiştirildi.

Ek binaların merkez bina ile network bağlantısını gerçekleştirmek amacıyla elektriksel yalıtım sunması ve uzak mesafeleri desteklemesi bakımında fiber optik teknolojisinden faydalanıldı. Network altyapısında gerçekleştirilen teknolojik revizyonlarla kenar switch'ler ve omurgada kullanılan switch yenilendi. Özellikle omurga tarafında Allied
Telesis marka switch cihazının tercih edilmesinde switch'in kurumsal uygulamalarda ve taşıyıcı ağlarda tercih edilen 10 gigabit Ethernet teknolojisini desteklemesi ve uzun vadede artabilecek kullanıcı sayısına yanıt verebilmesi yer alıyor.

Diğer taraftan yedek bir omurga switch’in temin edilmesi halinde switch’in EPSR özelliği sayesinde network hattının yedekli çalışması sağlanabilecek. Hatlardan bir tanesinin arızalanması karşısında geriye kalan yedek hat 50 milisaniye içinde tüm trafiği otomatik olarak üstlenebilecek.

Proje kapsamında, ek binalarda her kata Formrack marka kabinetler yerleştirilerek kullanıcılara network hizmetini ulaştırabilmek için dağıtım noktaları oluşturuldu. Kullanıcı tarafında Category 6 standardına uygun patch kablo ve prizler gruplarıyla network bağlantısı aktif hale getirildi.

Fortigate'in en güncel firewall çözümleriyle network güvenliği sağlandı. Bu sayede ağa içeriden ve dışarıdan sızabilecek tehditlerin önüne geçilmiş olunuyor. Ek olarak okul bünyesindeki tüm bilgisayarların yarattığı İnternet trafik bilgisi, web sayfalarına erişim bilgileri 5651 sayılı kanun gereği kayıt altına alınıyor.

Eğitim ve öğretim standartlarını yükseltmek amacıyla okul bünyesinde eğitimlerde kullanılan akıllı tabletler ve elde taşınabilir Internet bağlantılı mobil cihazlar için binalarda kablosuz network oluşturuldu. Ruckus Wireless firmasının kesintisiz bağlantı performansı sunan akıllı anten teknolojisine sahip Access Point'leri ve Controller cihazıyla sistem
merkezden yönetilebilir hale getirildi.


Tüm haberlere geri dön...

İlişkili Ürünler

Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.