Ankara Demetevler Onkoloji Hastanesi ve Ankara Ahmet Andiçen Araştırma Hastanesi Bimel güvencesiyle sağlıklı bir network’e kavuştu.

Tüm haberlere geri dön...

 

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı onkoloji hastanesi olmasıyla tanınan “Ankara Demetevler Onkoloji Hastanesi” ve bu hastaneye bağlı olan “Ankara Ahmet Andiçen Araştırma Hastanesi” Bimel’in öncülüğünde sağlıklı ve güvenli bir network’e kavuştu.

Daha iyi bir network performansı sağlamak için mevcut network’te yapılandırılan VLAN konfigürasyonu ile Broadcast Domain gruplara ayrılarak networkün güvenliği sağlandı ve gereksiz broadcast trafiği optimize edildi. Geçmişte kurulumu Bimel tarafından gerçekleştirilen “Frame Relay PPP” (Point to Point) bağlantısı yerine, “Metro Ethernet PPP” teknolojisi kullanılarak hastanelerin 5 Mbps bant genişliğinde haberleşmesi sağlandı. Demetevler Onkoloji Hastanesi lokalinde bulunan 10 Mbps Metro ethernet internet çıkışlarına kullanıcıların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak profesyonel bir network güvenlik çözümü olarak FORTIGATE marka firewall cihazı kuruldu.
 Fortinet-logo-LowRes.jpg
 
 
fortigate_310b_web.jpg
 
 
 
 
 
Bu sayede kullanıcılar ve hastane networkü güvenliğin önplanda tutulduğu çeşitli mekanizmalarla güçlendirildi. Kullanıcı yetki kontrolü ve yönetimi konusunda büyük üstünlükler getirildi. Başhekimlik, Hemşireler, Bilgi işlem, gibi gruplara ayrılarak ve her grup için ayrı ayrı yetkilendirmeler yapılarak grupların web erişimlerinin filtrelenmesi (Content Filter), P2P (Peer to Peer) olarak bilinen Emule, Kazaa, Limwire, gibi dosya paylaşım programlarının; MSN, Yahoo Messenger, IM (Internet Messaging) vs. gibi programların kullanımının yasaklanmasıyla bant genişliğinin daha verimli kullanılması amaçlandı. Cihaz üzerinde bulunan IDS/IPS (Intrusion Detection / Prevention – Saldırı Tesbit ve Durdurma) servisleriyle network’e dışarıdan ve içeriden gelecek saldırılar tespit edilebilir (IDS) ve önlenebilir (IPS) hale getirildi. Ek olarak DoS (Denial of Service) ataklarını engellenebiliyor ve Gateway AntiVirüs (Ağ Geçidinde Virüs Kontrolü) ve Antispam sistemi sayesinde spam ve virüs tehditlerine karşı üstün bir koruma sağlanıyor. VPN Gateway (IPSec VPN, SSL VPN) özelliğine sahip firewall cihazı sayesinde kullanıcılar network’lerindeki işlemleri sanki hastanedeki bilgisayarından yapıyor gibi evlerinden veya farklı bir lokasyondan kendilerine ait kullanıcı hesaplarıyla ve yetkileriyle SSL VPN üzerinden AES kriptolamasını kullanarak güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Ek olarak kendi hesaplarını (Bookmark) özelleştirebiliyorlar.
  
Hastane bünyesinde network’te gerçekleşen tüm olayları en ince ayrıntısına kadar raporlayıp Hastane Bilgi İşlemine sunmak amacıyla Fortigate firewall cihazı ile entegre çalışan Fortigate Analizer cihazının kurulumu gerçekleştirildi. Bu sayede hangi kullanıcı hangi zamanda hangi işlemi gerçekleştirmiş, mevcut network’ü olumsuz etkileyecek virüslerden kaynaklanan ataklar tespit edilip raporlanabiliyor.
 
kaspersky_open_space.jpg
 
Tüm bu güvenlik tedbirlerine ek kullanıcıların bilgisayarlarında masüstü antivürus çözümü olarak “Kaspersky BusinessSpace Security” yazılımının kurulumu gerçekleştirildi. Antivirüs yazılımı yüklenen bilgisayarların tüm güncellemeleri otomatik olarak lokalden yapabilmesi ve tüm antivirus programlarını tek bir yerden yönetilebilmesi amacıyla sisteme Antivirus Server dahil edildi.

 


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.