Anadolu Ajansı 33 Adet Bölge Müdürlüğü'nün G.SHDSL Bağlantısını Bimel'e Emanet Etti!

Tüm haberlere geri dön...

Türkiye'nin ilk haber ajansı olarak faaliyet gösteren ve 86. kuruluş yıldönümünü kutlayan Anadolu Ajansı (AA), geniş alan ağı (WAN) projesi çerçevesinde 33 adet Bölge Müdürlüğü'nü G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) teknolojisi kullanarak birbirine bağladı.

Bu projeyle, 33 farklı noktada bulunan Bölge Müdürlüğü'nün artan veri trafiğine karşılık merkeze ortak bir haberleşme ağı yapısıyla bağlantısı sağlanmış oldu.

Proje öncesinde 33'e yakın lokasyonun ADSL hatlarla merkeze bağlandıklarını belirten Anadolu Ajansı Teknik Müdür Yardımcısı Hüseyin İnan " Kesintisiz iletişim sunması, günlük haber trafiği dikkate alındığında ses, veri ve video görüntüsünü tek bir medya üzerinden taşıyabilecek bir bantgenişliğine sahip olmasından dolayı mevcut yapımızı G.SHDSL teknolojisiyle değiştirmeyi tercih ettik" dedi.

G.SHDSL teknolojisi ile iletişim maliyetlerinde tasarruf sağladıklarını sözlerine ekleyen Hüseyin İnan şöyle devam etti: “Bimel'in şirketlerin iletişim altyapısı ihtiyaçlarına anahtar teslim hizmet ve katma değerli çözümler sunabilmesi kendilerini tercih etmemizde etkili olmuştur. Bimel’in network konusundaki bilgi birikimi ve alanındaki uzmanlığına güvenerek G.SHDSL’e terfi ettik. İlerde farklı projelerde de birlikte yol alacağımız inancındayım".

Bimel Network Proje Uzmanı Gönül Aslan İlbeyli, proje ile ilgili olarak şunları söyledi: "G.SHDSL teknolojisi Anadolu Ajansı gibi geniş bir coğrafyaya yayılmış, Türkiye Bölge Müdürlükleri bulunan ve bu lokasyonlarla data, ses ve görüntü iletişimini yapmak isteyen kurumlar için ideal bir çözümdür. ADSL gibi ucuz bir tarifeye sahip olması, Internet erişiminde alıştığımız tek yönlü ucuz ve yüksek süratleri; çift yönlü olarak farklı lokasyonlarda sunabilmesi, kurulum ve işletim maliyetlerinin düşük olması bu teknolojinin artılarıdır. Projenin onaylanması ile başlayan süreçte; Bimel ekibi, ürünlerin temin edilmesinin ardından, Anadolu Ajansı adına hatların kurulması işlemini gerçekleştirdi. Sonrasında ise kurulum hızlı bir şekilde Bimel tarafından tamamlandı."

G.SHDSL Nedir?

Türk Telekom’un desteği ile yeni nesil bağlantı teknolojileri (xDSL), kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Bilindiği üzere ADSL, aboneden gönderilen (upload) veri performansına kıyasla aboneye doğru gelen (download) verilerin akışında daha yüksek performansa sahip olduğu için Internet'ten bilgi indirmek açısından tercih ediliyor. Ancak internetin yoğun olarak kullanıldığı şirketlerin merkeziyle şubeleri arasındaki bağlantılar için ADSL teknolojisi yetersiz kalıyor. ADSL ile "merkez-şube" haberleşmesinin "asgari" süratte olması ve Internet erişiminin dörtte bir gibi düşük bir süratte gerçekleşmesi ADSL’in şirketler açısından cazibesini yitirmesine sebep oluyor. Bu açıdan bakıldığında verilerin geliş ve gidiş yönünde eşdeğer (simetrik) bir performansa ulaşabileceği bir teknolojiye ihtiyaç duyuluyor. G.SHDSL, yani Simetrik Yüksek Hızda Sayısal Abone Hattı (Symmetric Highspeed Digital Subscriber Line) olarak tanımlanan bu teknoloji, rakibi olan kablolu modemler, Kanallı E-1, T-1, Frame Relay ve diğer iletişim araçlarından farklı olarak TV yayınlarından ev tiyatrosuna, ses, veri ve video görüntüsünü tek bir medya üzerinden taşıyabilecek bir bantgenişliğine sahiptir. Bu bakımdan G.SHDSL, günümüzde Internet erişimi, uzaktan egitim (E-learning), uzak alan ağlarının (WAN) birbirine bağlanması, video on demand (İsteğe bağlı olarak yayın izleme) ve IP Telephony gibi yüksek bantgenisligi gerektiren uygulamaları desteklemektedir.

Günümüzde küçük ve orta boy işletmelerden tutun da mağaza zincirlerine kadar birçok kuruluşun bilgi işlem altyapısında artık G.SHDSL kullanılıyor. Bir tek çift bakır kablo ile 10 km’ye kadar uzaklıkta bulunan ikinci bir noktaya 2.3 Mbps hız ile bağlanma imkanı sunan bu teknoloji ADSL gibi ucuz bir tarifeye sahip. Bu sayede Internet erişiminde alıştığımız tek yönlü ucuz ve yüksek süratleri, çift yönlü olarak farklı lokasyonlarda yer alan bağlantılarda da temin etmek mümkün olabiliyor.


Tüm haberlere geri dön...
Ankara Merkez
Tel: (312) 434-2245 Faks: (312) 431 19 53
İstanbul (Anadolu)
Tel: (216) 384-5061 Faks: (216) 384 50 26
İstanbul (Avrupa)
Tel: (212) 347-7540 Faks: (212) 347 75 44
İzmir
Tel: (232) 489-0755 Faks: (232) 425 21 49
Bursa
Tel: (224) 274-0055 Faks: (224) 273 00 26
2024© Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş. internet sitesinin yayın hakları, tüm görsel malzeme ve bilgilerin elektronik ortamlar dahil kullanım hakkı sadece Bimel Elektronik Mamulleri Pazarlama A.Ş.'ne aittir. İzinsiz kullanmak, kopyalamak ve alıntı yapmak yasal kovuşturma hakkı doğurur.